14 Temmuz 2020 - Salı

Korsan Fotoğrafçılığa Hayır !

Değerli Meslektaşlarım;

2015 yılı içerisinde, sizlere hizmetin en iyisini sunmak için yoğun bir çaba gösterdik. Esnafımızın yaşam standardını yükseltmek, karşılaştıkları sorunları ortadan kaldırmak amacıyla, hizmetlerimizde katılımcı bir anlayış sergiledik. Odamıza ve Ticaret odasına kayıtlı fotoğrafçı esnaf toplantıları ve fotoğrafçı esnaf gezileriyle sorunları birinci ağızdan dinleyerek ortak çözüm yolları konusunda karşılıklı fikir alış verişinde bulunduk. Bu doğrultuda gerçekleştirdiğimiz fotoğrafçı esnafının adına yakışır, katkı sağlayacak önemli fikir alış verişi gerçekleştirdik.
Ankara Fotoğrafçılar Odası Üyelerinin yaşadığı en büyük zorluklardan biri olan   kayıt dışı çalışan korsan fotoğrafçılardır. Düğün Salonlarında, Okullarda, Üniversitelerde ve Belediye parklarında ki kayıt dışı çalışan korsan fotoğrafçılığın sonuna gelmiş bulunulmaktadır. Ankara vali yardımcısı, Belediye Başkanı, Vergi dairesi Başkanı, Milli Eğitim Müdürü ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı’na yapılan ziyaretlerde fotoğrafçı esnafının kayıt dışı çalışan korsan fotoğrafçılarla yapılacak mücadeleler ele alınmış ve konuyla ilgilenilmiş ve gerekli önlemler alınmıştır.

fiyat tarifelerine uymayan fotoğrafçılar denetlenerek üst birliğimiz disiplin kuruluna sevk edilerek gerekli cezai müeyyideler uygulanması sağlandı.
Haksız rekabeti önlemek için camlara, işyeri çevresine ve dükkân çerçevelerine yazılan ucuzluk ve indirim ibareleri içeren yazı yazanlara belediye tarafından cezalar uygulandı.
Halkın, korsan fotoğrafçılara rağbet etmemesi konusunda basın yoluyla bilgilendirilerek daha ucuza değil daha kaliteli fotoğraf çektirmesi sağlanıldı.

Hizmet etmekten gurur duyduğumuz fotoğrafçı esnafının yaşam standartlarını hak ettiği düzeye yaklaştırabilecek şekilde sürdürdüğümüz hizmet yarışına girişimizin 1. yılında, yaptıklarımızı asla yeterli görmüyoruz. Bunun için 2015 yılında birlikte daha çok çalışacağız, daha büyük başarılara imza atacağız. Bu bağlamda, 2015 yılında kalkınmış ve müreffeh bir fotoğrafçı esnafının sağlıklı, mutlu, bol kazançlı ve başarılarla dolu yeni bir yıl geçirmelerini diliyorum.

Feyzi GÜNDOĞDU
Ankara Fotoğrafçılar Odası