14 Temmuz 2020 - Salı

Fotoğrafçılar Düğün Sezonuna Hazır

Ankara Fotoğrafçılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Feyzi Gündoğdu, Ramazan sonrası başlayacak olan düğün sezonuna hazır olduklarını söyledi. Gündoğdu, “Bizler böyle mutlu günlerde vatandaşımızın mutluluğuna ortak oluyor, yaşanan anıları ölümsüzleştiriyoruz. Esnafımız bu konuda hazırlıklarını yaptı ve sezona başlıyor.” dedi.

Ankara Fotoğrafçılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Feyzi Gündoğdu, Ramazan sonrası başlayacak olan düğün sezonuna hazır olduklarını söyledi.  Gündoğdu, “Bizler böyle mutlu günlerde vatandaşımızın mutluluğuna ortak oluyor, yaşanan anıları ölümsüzleştiriyoruz. Esnafımız bu konuda hazırlıklarını yaptı ve sezona başlıyor.” dedi.

Ankara Fotoğrafçılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Feyzi Gündoğdu, Ramazan ayı ile birlikte düğün sezonu durgunlaşırken, fotoğrafçıların bayram sonrasını beklediklerini belirtti.

Oda Başkanı Gündoğdu, “Yüzlerce  fotoğrafçı esnaf ve sanatkârın kazanç kapısı anlamına gelecek olan düğün sezonunun ramazandan sonra açılmasıyla birlikte sektörümüzün hareketlenmesinin esnaf ve sanatkârımızın açısından büyük önemi var.” dedi.

“SÖZLEŞME YAPILMALI”

Evlenecek olan çiftlere düğün fotoğrafları ile ilgili önemli uyarılarda bulunan Gündoğdu,  “Düğün fotoğraf çekimi çiftler için özel bir yere sahiptir.” dedi. Gündoğdu, “Düğün, nişan gibi aktivitelerin başlamasıyla birlikte bu tür aktivite sahipleri fotoğraf, video gibi çekimleri için mutlaka sözleşme yapmalı. Son zamanlarda genelde kayıtdışı çalışan işin ehli olmayan fotoğrafçı ve vatandaşlar arasında sözleşme yapılmaması nedeniyle mağduriyetler yaşanmaktadır. Gelin-damat ve aktivite sahipleri her türlü fotoğraf çekimlerini gerçek fotoğraf stüdyolarında ve fotoğraf sanatçılarına, devlete vergisini ödeyen, yaptığı işle ilgili meslek odasına üye olanlara çektirmeli. Tüm fotoğrafçı esnafımız müşterilerine ellerinden geldiğince yardımcı oluyor. Ucuz olsun diye bu tür kişi ve kişilere fotoğraf ve video çekimleri yaptırılmamalı. Hem kötü oluyor, hem de bir daha tekrarı olmayacak durumlar yaşanabiliyor. Son zamanlarda sözleşme yapmadıkları için fotoğrafçısından hakkını arayamayanlar bize şikâyetle geliyorlar. Her iki taraf için de sözleşme yasal açıdan çok önemlidir. Alınan hizmeti kâğıda dökmek ve belgelemekle haklar yasal yollardan kolayca aranabilir. Sözleşme yapılmadan fotoğraf ve video çekimden doğabilecek herhangi bir sıkıntıda mağduriyet yaşanabilir. Mutlaka sözleşme yapılmalı, yapılmadığı takdirde hiçbir yasal hak da olmayacaktır. En anlamlı günlerde,  düğün fotoğrafı ve video çekimleri odaya kayıtlı profesyonel fotoğrafçılar tarafından yapılmalı.”  diye konuştu.

Fotoğrafçı esnafına da uyarılarda bulunan Gündoğdu, kampanyalar düzenleyen esnaf ve sanatkârların  fiyat tarifelerinin altında çalışmamalarını ve haksız rekabete yol açmamalarını, kaliteyi düşürmeden her keseye uygun hizmet verilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.