ÜYENİN GÖREVLERİ

1- Kayıt ücreti ve yıllık aidatı ödemek; Kayıt ücreti kayıt esnasında, yıllık aidat nisan ve ekim aylarında iki eşit taksitte ödenir. Oda kaydını sildiren üyelerin aidatı üye kaydının silindiği ay itibarıyla alınır. 5362 sayılı kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önceki terk işlemleri için GEÇİCİ:3. MADDE hükümlerine uyulması yasal bir zorunluluktur.
(GEÇİCİ 3.MADDE: 15/08/2005 tarihine kadar, mevcut esnaf ve sanatkarlar odalarına kayıtlı üyelerin üyelik nitelikleri bu kanunun 7. Maddesinde belirtilen şartlara uygun olarak yönetim kurulu tarafından güncelleştirilir. Bu çalışmalar sonucunda vefat ettiği, emekli olarak veya başka bir nedenle mesleği icra etmekten vazgeçtiği tespit edilen üyelerin bilgilerini havi listeler oda yönetim kurulunca sicile bildirilir ve bu kişilerin sicil ve oda kayıtları silinir. Bu şekilde yapılan terkin işlemlerinden harç alınmaz ve sicil gazetesinde yayımı ücretsiz olarak yapılır)
2-
Süresi içinde ödenmeyen yıllık aidat ve katılma payları için esnaf ve sanatkârlar meslek kuruluşları yönetim kurullarınca verilen kararlar ilam hükmünde olup icra dairelerince yerine getirilir. Gecikme zammı, yıllık aidatın ve katılma payının bir mislini geçemez.
3- Yıllık aidatlarını ödemeyen üyelere, ödeme yapılıncaya kadar odaca yapılacak hizmetler ile düzenlenecek ve onanacak belgeler verilmez.
4- Oda organlarının yetkileri dâhilinde alacakları karar uymak zorundadırlar