ÜYELİKTEN AYRILIRKEN İSTENEN BELGELER

SAYI : 2013/05
KONU: Üyelikten ayrılma

Sayın Üyemiz;

5362 sayılı esnaf sanatkârlar kanunun 61. maddeye istinaden Odamızdaki üyeliğiniz kanunen maliye terk belgesi gelmediği için silinemiyor. 5362 sayılı yasanın 61.maddesi gereği İşyeri kapatılmış olsa dahi bu hususu kayıtlı bulunduğu odaya  yazılı olarak bildirmeyen üyelerin sorumluluğunu devam eder”. Denilmektedir

21.06.2005 tarihinde yürürlüğe giren 5362 sayılı Esnaf Sanatkârlar kanununun 61. Maddesine göre yıllık aidat oda kaydının silindiği ay itibariyle alınmaktadır. Buna göre; aidat borcunuz vergi kaydınızın sona erdiği tarihe göre değil oda kaydınızı sildirdiğiniz tarihe göre alınacaktır.

Sayın Üyemiz, 5362 sayılı esnaf ve sanatkârlar meslek kuruluşları kanununun 61. maddesinin 4.fıkrasında "Süresi içinde ödenmeyen yıllık aidat esnaf ve sanatkârlar meslek kuruluşları yönetim kurullarınca verilen kararlar ilam hükmünde olup icra dairelerince yerine getirilir." Denilmektedir. Bilgilerinize rica olunur.

Sayın üyemiz,
Üyelikten ayrılırken istenen belgeler;

1-Vergi mükellefiyetinin sona erdiğini gösteren terk mükellef belgesi,
2-Esnaf Sicil Müdürlüğü’nden kapanış belgesi,
2-Odadan kaydının silinmesini talep eden dilekçe,
3-(Vefat eden üyelerin varisleri tarafından şahsa ait ölüm defin suretinin getirilmesi) gerekmektedir.

Not: Vergi mükellefiyetini sona erdiren meslektaşlarımızın vergi dairesinden aldıkları kapatma tutanağı/işi bırakma İB formunu ile Esnaf Sicil Müdürlüğü'nden kapanış yaptırmaları, Esnaf Sicil terkiyle birlikte Odaya olan aidat borçlarını ödemeleri zorunludur.

Muammer Köksal
Başkan

İzmir Caddesi İzmir Ap. No:20/10 Kızılay/Ankara Tel: 0 312 417 63 67 Faks: 0 312 418 12 08