ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DR MUSTAFA TUNA, ANKARA FOTOĞRAFÇILAR ODASI YÖNETİMİNİ MAKAMINDA KABUL ETTİ

Ankara fotoğrafçılar odası başkanı Feyzi Gündoğdu ve oda yönetimi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Dr Mustafa Tuna’ya,
başta Altınpark olmak üzere Harikalar Diyarı, Göksu Parkı, Gençlik Parkı, Dikmen Vadisi, Mogan Park, Mavi Göl Parkı,
50. Yıl Parkı ve Gökçek Parkı ve düğün salonlarında kayıt dışı çalışan sözde fotoğrafçılarla, fotoğrafçı esnafının işyerlerinde,
düğün salonlarında, tüm açık alanlarda yapılacak olan kontrollerde fotoğraf çekenlerden vergi kaydı, esnaf sicil kaydı oda kaydı,
ustalık belgesi ve fiyat tarifesi olmayanlara yasal işlem başlatacaklarını söyledi.
Fotoğrafçı esnafının sorunlarına çok duyarlı yaklaşan Başkan Tuna, notlarını da aldı.
Ankara fotoğrafçılar Esnaf Odası Başkanı Feyzi Gündoğdu ve  oda yönetimi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa TUNA’ya
İlimizde faaliyette bulunan fotoğrafçı esnafının vergi, esnaf sicil, ustalık belgesi sorunları ile fiyat tarifesi olmadan faaliyet
gösterenler ve düğün salonları ve   bu salonlarda çalışan korsan fotoğrafçılar, kırtasiyelerde yapılan fotokopi fotoğrafçılık
ve vize işlemi yapan bürolarda fotoğraf çekimi yapanlarla ilgili sorunlarını aktardı.
Ankara Fotoğrafçılar Esnaf Odası Başkanı Feyzi Gündoğdu,  konuşmasında kayıtdışılığın çok yaygınlaştığını belirterek,
sorunlarını şu şekilde sıraladı: "Fotoğrafçılık mesleğiyle uğraşan esnafımız son dönemlerde kayıtdışı çalışan sözde fotoğrafçılar
nedeniyle zor günler yaşamaktadır. Vergi, İşyeri açma ruhsatı, esnaf sicil, Oda kaydı, ustalık belgesi ve Fotoğrafçılar Odası
fiyat tarifesi olmaksızın ticari amaçlı kayıtdışı çalışan fotoğrafçılar, fiyat tarifelerinin çok çok altında sürekli fotoğraf çekimi
yapanlar fotoğrafçı esnafımıza maddi olarak zarar vermektedir. Bununla birlikte Düğün salonları sahipleri veya işleticileri
fotoğraf ve video çekim işlerini kendi bünyelerinde yapmaktadır. Salon içerisinde stüdyo kurmaları, çok büyük vaatlerle
(kampanya) fotoğraf ve video çekimi yapmaları demek, fotoğrafçı esnafının ekmeğini ellerinden almak demektir.
Bu durum odamıza kayıtlı ve fotoğrafçılık sanatını yıllardır ilçenizde faaliyet gösteren, esnaflık için gerekli olan tüm belgeleri
bulunduran esnaflarımızı mağdur etmektedir."
Gündoğdu şöyle devam etti: "Resmi ücret tarifesi esnaf odaları tarafından esnafı ve tüketiciyi korumak amaçlı düzenlenmektedir.
Bu tarifeye aykırı olarak tarifenin altında ve sürekli yapmak aynı işi yapan diğer esnaf açısından haksız rekabet oluşturmaktadır.
Dolayısı ile işyeri kontrollerinde;  ustalık belgesinin yanı sıra işyeri sahibinin vergi, esnaf sicil, Ankara Fotoğrafçılar Odası
kayıt belgesi, Ankara Fotoğrafçılar Odası üyelerine mahsus fiyat tarifesi (Ankara Ticaret Odası üyeleri kullanamaz) gibi  konuların
gözden geçirilmesi ilçemizdeki fotoğrafçı esnafımızın mağduriyetini önlenmesi için işyeri kontrollerinde evrakların istenmesi
hususunda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Tuna'dan önemle destek bekliyoruz."
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı DR Mustafa TUNA, fotoğrafçı esnafının sorunları dikkatle dinleyerek ve duyarlı yaklaşarak
şöyle dedi;  fotoğrafçılık bir sanattır, buna sagı gösterilmesi gerekir başta Gelin, damat ve düğün sahipleri olmak üzere tüm
aktivite sahipleri gerçek fotoğrafçı esnafına fotoğraflarını çektirmelidirler. Bizde Büyükşehir belediyesi olarak ilimizde bulunan ve
Büyükşehir bünyesinde bulunan tüm park ve bahçelerde kontroller yaptırarak fotoğrafçı esnafına yardımcı olamaya çalışacağız.
Dedi. Başkan Tuna, sözlerine şöyle devam etti; fotoğrafçı esnafının işyerlerinde, düğün salonlarında, tüm açık alanlarda yapılacak
olan kontrollerde fotoğraf çekenlerden vergi kaydı, esnaf sicil kaydı, oda kaydı, ustalık belgesi ve fiyat tarifesi kontrollerine
ağırlık verileceğini, bu kontrollerde uygun şartlara sahip olmayanlara yasal işlem başlatacaklarını ve Ankara Fotoğrafçılar Odası’na kayıtdışı çalışan korsan fotoğrafçılarla yapılan mücadelede desteklerini esirgemeyeceklerini kaydetti.