• AZ TEHLİKELİ SINIFTA YER ALAN (FOTOĞRAFÇILIK)İŞ SAĞLIĞI MEVZUAT UYGULAMALARI

'YAN YANA İŞYERİ AÇILIŞLARINDA KURALLAR OLACAK'

Ekonomideki sorunlarımızın en önemlilerinden birinin verimsizlik olduğunu belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken,
'PERBİS sistemi uygulamaya girdiğinde esnafın en önemli sorunlarından biri olan plansız ve verimsiz yatırımlar büyük ölçüde
azalacak. Ruhsatsız ve kayıtdışı işyeri kalmayacak.' dedi.
-'YATIRIM HARCAMALARI VE HARÇLAR BOŞA GİTMEYECEK'
İşyeri açılışları sırasında esnaf ve sanatkârların vergi dairesi, esnaf sicili, belediye, derken en az 7/8 kurum ve kuruluşa
başvuruda bulunduğunun ve çok sayıda bürokratik işlemlerle zaman kaybettiğinin altını çizen Türkiye Esnaf ve Sanatkârları
Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'İşyeri açılışında ilgili kurum ve kuruluşlarca sayısı 317'ye varan
belge düzenleniyor. En son başvuruda bulunulan kurumdan belge alınamaz ve başvuru reddedilirse yapılan yatırım ve ödenen
harçların tamamı boşa gidiyor. Yeni sistemde, tüm kurum ve kuruluşlara internet üzerinden eş zamanlı başvuru yapılacak.
Herhangi bir kurumda başvurusu reddedilen esnaf, boşuna para ve zaman kaybetmekten kurtulacak' ifadelerine yer verdi.
-'YAN YANA İŞYERİ AÇILIŞLARINDA KURALLAR OLACAK'
Ekonomik açıdan verimsizliğin hırsızlıktan bile daha kötü olduğunun altını çizen Palandöken, 'Esnaf işyeri açarken
aynı sokakta yan yana olan iki berberin yanına üçüncüsünü açıyor, hem kendi batıyor hem komşusunun batmasına
neden olabiliyordu. Yeni sistemde, işyeri açılışlarında aynı sokakta aynı meslek kolunda faaliyette bulunan bir başka
esnaf varsa, başvuruda bulunan esnaf uyarılacak ve ona farklı alternatif lokasyonlar önerilecek. Böylelikle verimsizlik
büyük ölçüde azalacak' şeklinde konuştu.