• AZ TEHLİKELİ SINIFTA YER ALAN (FOTOĞRAFÇILIK)İŞ SAĞLIĞI MEVZUAT UYGULAMALARI

PHOTOSHOP LİSANSSIZ KULLANAN FOTOĞRAFÇILARA ÖNEMLİ DUYURU

PHOTOSHOP LİSANSIZ KULLANANLARA ÖNEMLİ DUYURU!!!

Korsan ürün ve lisanssız yazılım kullanılan bilgisayarların büyük güvenlik açıklarıyla karşı karşıya olduğu ve o bilgisayarlarda sakladığınız önemli bilgilerin de kolay bir şekilde 3. şahısların ve kötü niyetli kişilerin eline geçme ihtimalinin çok yüksek olduğunu biliyor musunuz?

Korsan Ürün Kullanmanın Cezaları nelerdir?

Lisanssız ürün kullanımının önemli ceza yaptırımları vardır.
2001'de yürürlüğe giren yeni Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre bu cezaların son hali şöyledir.

* Lisans başına 10 Bin TL'den 150 Bin TL'ye kadar para cezası.
* 2 yıldan 6 yıla kadar, para cezasına çevrilmeksizin hapis.
* 3 yıla kadar meslekten men cezası.
* Lisanssız yazılımların yüklenmiş olduğu bilgisayar donanımlarına el konulması.

Unutmayın, Korsan Ürün Kullanmak ceza kanununda yazılım HIRSIZLIĞI olarak nitelendirilir.
Önleminizi şimdiden alıp, isminize bu lekeyi sürdürmeyin.