• AZ TEHLİKELİ SINIFTA YER ALAN (FOTOĞRAFÇILIK)İŞ SAĞLIĞI MEVZUAT UYGULAMALARI

FİYAT TARİFESİNİN ALTINDA ÇALIŞANLARIN DİKKATİNE !!!

FİYAT TARİFESİNİN ALTINDA
ÇALIŞAN ESNAFIMIZIN DİKKATİNE

Tarafınızca bilindiği üzere; Fiyat tarifesinin altında (cama yazı yazmak, branda asmak, el ilanı dağıtmak, v.s)
çeşitli reklamlarla faaliyette bulunan ve haksız rekabete neden olan üyelerimiz mesleğimizin temel sıkıntılarından bir tanesidir. Bu hususta FOTOĞRAFÇI esnafımızın haksız rekabet konusunda  dikkat etmesi gerekmektedir. Aksi takdirde bu tür (cama yazı yazmak, branda asmak, el ilanı dağıtmak, v.s) hareketlerde bulunan esnaf için yargıya başvurulacaktır. Çıkacak sonucu dikkate alarak haksız rekabete uygun olmayan davranışlardan kaçınmanızı ve sizlere verilen fiyat tarifesini uygulamanızı rica ederiz…
YARGITAY KAKARININ ÖZETİ;
Resmi  ücret tarifesinin esnaf odaları tarafından esnafı ve tüketiciyi korumak amaçlı düzenlendiği, bu tarifeye aykırı olarak tarifenin altında ve daima sürekli yapmanın aynı işi yapan diğer esnaf açısından haksız rekabet oluşturacağı gerekçesiyle resmi fiyat tarifesi altında kalan ve devamlılık arz eden fiyat uygulamasının haksız rekabet teşkil ettiğinin tespiti ile fiyat pankart ve levhalarının kaldırılmak suretiyle haksız rekabetin önlenmesine 11. 03. 2014 tarihinde oybirliğiyle karar verilmiştir.
T.C
YARGITAY 11. HUKUK DAİRESİ